Historia nyt! -esitelmäsarjan avaus: keskiaikainen Turku kirjailijan kuvittelemana

Turun Historiallinen Yhdistys aloittaa uuden esitelmäsarjan, jonka tarkoituksena on tuoda akateeminen historiantutkimus lähemmäs kaupunkilaisia ja esitellä historiantutkimuksen ajankohtaisia teemoja, julkaisuja sekä alan turkulaisia tutkijoita. Esitelmät pidetään keskellä kaupunkia Turun kaupunginkirjastossa. Kaikki historiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Turkulainen historiantutkimus esittäytyy kaupunkilaisille
HISTORIA NYT!

Esitelmäsarjassa turkulaiset historiantutkijat esittelevät kaupunkilaisille, mitä historiantutkimuksen alalla tapahtuu ja mitä kaikkea historiassa voidaan tutkia. Sarjassa kuullaan muiden muassa tuoreiden tohtoreiden puheenvuoroja sekä sukelletaan erilaisiin aikakausiin ja aiheisiin nykytutkimuksen näkökulmasta. Esitelmäsarja alkaa tiistaina 2.10. klo 18. Paikkana on Turun kaupunginkirjasto, pääkirjastossa sijaitseva Studio (Linnankatu 2).

Ensimmäiset esitelmät:

2.10. klo 18-19 Millaiseksi keskiaikainen Turku on kuviteltu? Keskiajan tutkija Reima Välimäki (FM) puhuu aiheesta ”Kirjailijan kuvittelema kaupunki – varhaiskeskiaikainen Turku Hilda Huntuvuoren (1887-1968) historiallisissa romaaneissa”. Aihe on esimakua lokakuun lopussa julkaistavasta teoksesta Turun tuomiokirkon suojissa – Pohjoinen hiippakuntakeskus keskiajan ja uuden ajan alun Euroopassa.

12.11. klo 18-19 Isänpäivän jälkitunnelmissa keskustellaan isyydestä. Isyystutkija Ilana Aalto väittelee Turun yliopistossa 24.11. Miten historiantutkija tarkastelee isyyttä ja miten isyydestä on keskusteltu 1990-luvulla?

Sarja jatkuu tammikuussa 2013.

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Vieritä ylös