Historia nyt: Haisevista synneistä syvimpään rakkauteen: samasukupuolinen seksuaalisuus myöhäiskeskiajan Englannissa, 24.9.

Syksyn ensimmäinen Historia nyt -esitelmä pidetään tiistaina 24.9. klo 18 Kaupunginkirjaston studiossa.

Tom Linkinen

Haisevista synneistä syvimpään rakkauteen: samasukupuolinen seksuaalisuus myöhäiskeskiajan Englannissa

Asia joka nykyajan modernissa kulttuurissa tunnetaan lähinnä homoseksuaalisuutena määrittyi myöhäiskeskiajan englantilaisessa kulttuurissa monin eri tavoin, ja sitä käsiteltiin niin synnin, rikoksen, vaikenemisen, mustamaalauksen, pelon ja kauhun, kuin naurunkin keinoin. Lisäksi hiljaisuuden, vaikenemisten, ja samaa sukupuolta olleiden ystävyyksien ylistämisiin kaikkein syvimpänä rakkautena liittyy mahdollisuuksien historioiden kirjo. Avaan esitelmässäni väitöskirjatutkimukseni näitä eri puolia. Väitöskirjatyössäni Stinking deed, deepest love: Same-sex sexuality in later medieval English culture tarkastelen samasukupuolisen seksuaalisuuden ymmärtämisiä, käsittämisiä ja kokemisia myöhäiskeskiajan Englannissa 1300- ja 1400-lukujen aikana. Tutkimukseni pohjana olen tarkastellut kaikenlaisia erilaisia aihepiiriä kommentoivia tai sitä sivuavia lähteitä oikeuslähteistä kronikoihin ja runoista kuvallisiin lähdemateriaaleihin.

Tom Linkinen on tutkija ja tuntiopettaja Turun yliopiston kulttuurihistorian oppiaineessa ja väitteli Turun yliopistossa tämän vuoden huhtikuussa samaa sukupuolta olleiden seksuaalisuuden erilaisista ymmärtämisistä myöhäiskeskiajan Englannissa.

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Vieritä ylös