Historia nyt: Harri Kiiskinen, ”Etrurialaisen punaisen keramiikan kauppa keisariajan Roomassa” 29.4.

FM Harri Kiiskinen esitelmöi 29.4.2013 Kaupunginkirjaston Studiossa klo 18:00 aiheesta ”Etrurialaisen punaisen keramiikan kauppa keisariajan Roomassa”

Esitelmä käsittelee keisariajan Rooman kaupankäyntijärjestelmää. Missä kauppaa käytiin? Ketkä kauppa kävivät? Miten kaukokauppa toimi?Esitelmässä käsitellään kauppajärjestelmän instituutioita Etrurian alueella tuotettua punaista keramiikkaa esimerkkitapauksena käyttäen.

Kiiskinen väittelee kulttuurihistorian alaan kuuluvalla väitöskirjallaan 18.5. Väitöskirja käsittelee etrurialaisen terra sigillata –keramiikan tuotantoa ja kaupankäyntiä. Kiiskinen on tutkinut myös mm. muinaisen Pompejin katutilan käyttöä sekä roomalaisaikaisen Ostian kaupungin asuintaloja.

Turun historiallisen yhdistyksen (THY) järjestämän Historia nyt -esitelmäsarjan tarkoituksena on tuoda turkulaista historiatutkimusta esille populaarissa muodossa.

Tilaisuus on maksuton.

Kaikki ovat tervetulleita!

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Vieritä ylös