Kirjoituskutsu yhdistyksen jäsenlehteen

Avoin kirjoituskutsu Turun Historiallisen Yhdistyksen julkaisuun

Kyllästyttääkö julkaisupisteiden perässä juokseminen? Kiinnostaako vapaamuotoinen kirjoittaminen vailla muita päämääriä kuin itse kirjoittamisen ilo ja sen jakaminen? Tervetuloa kirjoittamaan Turun Historiallisen Yhdistyksen jäsenlehteen!   

Turun Historiallinen Yhdistys on vuonna 1923 perustettu tieteellinen seura, jonka tehtävänä on historiantutkimuksen ja historiatieteellisten harrastusten edistäminen sekä yhteyden ylläpitäminen Turun yliopistoon kuuluvien ja muiden historiantutkijoiden ja tieteenharrastajien välillä. Yhdistys harrastaa aktiivista julkaisutoimintaa ja julkaisee Historia Mirabilis -refereesarjaa, Turun Historiallinen Arkisto -sarjaa ja osallistuu myös Ennen ja nyt -verkkolehden julkaisemiseen.

Yhdistys kerää nyt aineistoa jäsenlehteen, joka käsittelee Turun ja sen lähialueiden historiaa ja sen tuntemusta, esittelee paikallista tuoretta historiantutkimusta sekä ajankohtaisia keskusteluja historian ja sen lähitieteiden alalta. Kirjoittajat voivat olla historiantutkijoita, -opettajia tai -opiskelijoita, historian harrastajia tai historian lähitieteiden edustajia.

Juttusi voi olla esimerkiksi:

– Turun tai sen lähialueiden historiaa käsittelevä artikkeli tai muu kirjoitus

– kirja- tai tapahtumaesittely

– tuoreen Turku-aiheisen tutkimuksen esittely

– turkulaisen kaupunginosan, paikan tai sen historian esittely

– jotakin aivan muuta

Kirjoitusten muoto ja pituus on vapaa, niissä ei tarvitse käyttää viittausjärjestelmää. Kirjoitukset voivat sisältää kuva-aineistoa (kirjoittaja vastaa itse kuvien julkaisuluvista). Emme tarjoa kirjoituspalkkioita. Sen sijaan tarjoamme foorumin vapaamuotoisille puheenvuoroille, jotka avaavat näkökulmia alueen historiaan tai osallistuvat keskusteluun historiatieteen ja historiatieteellisen harrastuksen tilasta ja asemasta Turussa.

Julkaisu ilmestyy yhdistyksen Turun Historiallinen Arkisto -sarjassa. Lehden toimituskuntaan kuuluvat Marjo Kaartinen, Harri Kiiskinen, Olli Kleemola, Elise Laiho-Suominen ja Heli Rantala (Turun yliopisto).

Pyydämme juttuideoita 18.6. mennessä. Lähetä ideasi toimituskunnan yhteyshenkilölle (heli.rantala[at]utu.fi). Valmiit kirjoitukset tulee toimittaa toimituskunnalle 17.9. mennessä. Julkaisu ilmestyy loppuvuodesta 2012.

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Vieritä ylös