Laadukasta, avointa ja ilmaista? Tieteellisen julkaisemisen tulevaisuus historiantutkimuksessa 25.10.

Paikka: Luentosali Arcanum 2, Arcanum, Turun yliopisto

Aika: Perjantai 25.10.2013. Kello 10-12

Turun Historiallinen Yhdistys täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Tieteellisenä julkaisijana THY on toiminut perustamisestaan lähtien ja se julkaisee kahta tieteellistä sarjaa: Turun Historiallinen Arkisto ja Historia mirabilis. Turun yliopiston historia-aineet järjestävät THY:n juhlavuoden kunniaksi perjantaina 25.10. keskustelutilaisuuden, jossa pohditaan tieteellisen julkaisemisen näköaloja historiantutkimuksen piirissä.
Tieteellinen julkaiseminen ja kustantaminen on astunut murroksen aikaan digitaalisen julkaisun tarjoamien mahdollisuuksien myötä. Kritiikkiä ovat herättäneet niin vertaisarviointijärjestelmä kuin tieteellisen julkaisun hitaus ja muut pullonkaulat. Vastaavasti open access -julkaisut ovat lisänneet suosiotaan. Toisaalta tutkijoiden tuloksellisuutta mitataan yhä tarkemmin julkaisupistein, joita ynnätään kansallisesti hierarkisoitujen ranking-listojen avulla. Mutta kuka lopultakin vastaa tieteellisen julkaisemisen laadusta? Mikä tekee julkaisusarjasta laadukkaan?

Keskustelua alustavat Professori Hannu Salmi (Kulttuurihistoria, Turun yliopisto) ja tutkija Markku Jokisipilä (Poliittinen historia, Turun yliopisto). Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tervetuloa,

Pertti Grönholm
THY, varapuheenjohtaja

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Vieritä ylös