Shared Past– Conflicting Histories Symposium 28.9.–29.9.

Yhdistys on mukana järjestämässä asiantuntijatapaamista
historiallisesta tiedosta, muistista ja politiikasta Itämeren alueella.

Molempina päivinä kaikilla ihmisillä on mahdollisuus tulla kuuntelemaan
niin luentoja kuin työryhmien kokoontumisia ilmaiseksi.
Luennoitsemaan saapuvat muun muassa Klas-Göran Karlsson Lundin yliopistosta aiheesta ”The Lesser Evil? On the Representation of Communism and Nazism in European Historical Culture”. Hän on kirjoittanut useita kirjoja eurooppalaisesta historiakulttuurista liittyen toiseen maailmansotaan, kansanmurhiin ja terroriin sekä totalitarismin historiapolitiikkaan. Häneltä on suomennettu teos Vaino ja vaikeneminen (Like 2005).
Lisäksi paikalle odotetaan Liettuan entistä suurlähettilästä Alfonsas Eidintasia ja muita puhujia Balttian maista ja Suomesta.

Luentoja pidetään Turun yliopiston Sanitas, Mikro ja Pharmacity rakennuksissa ja työryhmien kokoontumisia voi saapua kuuntelemaan yliopiston Minerva-taloon.

Tarkemmat tiedot sijainneista, aiheista ja täysistunnoista löydät symposiumin nettisivuilta: http://sharedpastsymposium.blogspot.com/

Shared Past– Conflicting Histories Symposiumiin liittyy myös Turun Donelaitis-klubin, Rozentals-seuran, Suomi-Venäjä-seuran ja Turun Tuglas-seuran järjestämä kaikille avoin tilaisuus ”Politiikan kirjallisia heijastumia Itämeren alueella” Panimoravintola
Koulussa klo. 19–22. Puhumaan saapuvat kirjailija Maira Dobele, professori Liutauras Degesys (Vilnan pedagoginen yliopisto), kirjailija Harri Raitis, Tutkija Jenniliisa Salminen (Turun yliopisto) ja kirjailija Juhani Salokannel. Tilaisuus on maksuton.

 

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Vieritä ylös