Syysmatka Gotlantiin 9.-14.9.2015

Turun Historiallisen Yhdistyksen syysmatka Gotlantiin 9.-14.9.2015
Turku – Tukholma – Nynäshamn – Visby – Nynäshamn – Tukholma – Turku

 
Hyvä Turun Historiallisen Yhdistyksen jäsen! Syysmatkamme 2015 suuntautuu Gotlantiin, jonne mat-kustamme laivalla Turusta Tukholman ja Nynäshamnin kautta. Tukholmassa nousemme linja-autoon, joka on Ruotsin puolella käytössä Tukholmaan paluuseen asti.

Tutustumme Gotlantiin, joka on aivan erityinen paikka keskellä Itämerta. Saari on lähellä Ruotsin ran-nikkoa, mutta tunnelma on kuin ulkomailla. Saarelle luovat erityistä tunnelmaa sen omintakeinen luonto, upeat hiekkarannat, meren läheisyys sekä erityinen valo ja runsas auringonpaiste. Myös Got-lannin runsas kulttuuriperintö ja historia ovat jättäneet jälkensä kaikkialle. Bussimatkojen aikana saa-nemme perinteiseen tapaan kuulla mielenkiintoisia matkalaisten pitämiä asiantuntijatietoiskuja op-paan kertoman ohella.

Matkaohjelma

Keskiviikko 9.9.15
Lähtö Turusta Tallinkin M/S Baltic Princes -laivalla klo 20.15. Laivalla B-luokan 2-hengen hytit.

Torstai 10.9.15
Saapuminen Tukholmaan klo 6.10.
Runsaan tunnin bussimatka Nynäshamniin, jossa syömme aamiaisen nostalgiakahvilassa ja teemme kierroksen Mopedum-museossa; esittely tulkataan suomeksi. Museon jälkeen noin tunnin kaupunki-kierros Nynäshamnissa; suomenkielisesti opastettuna.
Lähtö Nynäshamista laivalla Visbyyn klo 11.25. Saapuminen Gotlannin saarelle Visbyyn satamaan klo 14.55. Suomenkielinen opas odottaa satamassa. Teemme kahden tunnin kaupunkikierroksen oppaan johdolla, pääosin kävellen. Kävelykierros päättyy Almedalen puistoon, jossa on Olof Palmen muisto-merkki. Vierailemme myös Pyhän Marian Katedraalissa. Aikataulun salliessa matka jatkuu bussilla noin 8 km päässä olevalle Högklint kalliolle, josta on upea näköala Visbyn lahdelle.
Kierroksen jälkeen majoittuminen Scandic Visby Hotelliin. Hotelli sijaitsee satamassa lähellä Visbyn keskustaa (osoite Färjedelen 3). Hotellia on uusittu vuonna 2013 ja huoneet on uusittu goottilaiseen tyyliin. Hotellissa on myös kuntohuone sekä allas- ja saunaosasto käytettävissä.
Illalla yhteinen (vapaaehtoinen) lisämaksullinen illallinen (todennäköisesti Kapitelhusgården). Hinta noin 25 euroa.

Perjantai 11.9.15
Aamiainen hotellissa.
Suomenkielinen opastettu retki Pohjois-Gotlantiin ja Fåröhön. Retken aikana tavoitteena käydä aina-kin seuraavissa paikoissa: Lummelundsbruk, Lilla Bjärs, Stenkyrka, Tingstäde, Fårö, Fårösund, Bunge, Slite. Päivän aikana lounas Fårösundissa. Retken kesto noin 7 tuntia.
Ilta vapaa Visbyssä.

Lauantai 12.9.15
Aamiainen hotellissa.
Suomenkielinen opastettu puolipäiväretki, 3,5 tuntia Keski-Gotlantiin, jossa kohteina mm. Klinteber-get, Klintehamn ja Gnisvärd’in kalastajakylä. Lounas Suderbys Herrgård, 8 km Visbystä etelään.
Ilta vapaa Visbyssä.

Sunnuntai 13.9.15
Aikainen aamiainen hotellissa.
Lähtö Visbystä laivalla klo 8.05, saapuminen Nynäshamniin klo 11.20.
Bussimatka Tukholmaan, jossa iltapäivä vapaata aikaa.
Lähtö Tukholmasta Silja ms Galaxy -laivalla klo 19.30.
Maanantai 14.9.15.
Saapuminen Turkuun klo 7.00.

Matkan hinta sisältää
– bussikuljetukset Tukholma-Nynäshamn / Nynäshamn-Tukholma sekä Gotlannissa
– laivamatkat; Turku-Tukholma / Tukholma-Turku B-luokan 2-hengen hytissä ja Nynäshamn-Visby / Visby – Nynäshamn kansipaikoilla
– majoitus Scandic Hotel Visbyssä kolme yötä 2-hengen huoneessa
– aamiainen museossa Nynäshamnissa ja hotelliaamiaiset Visbyssä
– 1 x lounas Fårösund, 1 x lounas Suderbys Herrgård
– päiväretket ja suomenkielisen oppaan palvelut Gotlannissa

Matkan hinta
Matkan hinta on Turun Historiallisen Yhdistyksen jäseneltä 500 euroa henkilöltä. 1-hengen hytin ja huoneen lisämaksu on viideltä yöltä yhteensä 195 euroa.
Hinta koostuu laiva-, majoitus-, ohjelma-, ruokailu-, retki- ja kuljetuspaketista. Annettu hinta on voi-massa, mikäli lähtijöitä on vähintään 30.
Yhdistykseen kuulumattomilta matkaan lähteviltä perimme lisähintaa yhdistyksen vuotuisen jäsen-maksun verran.

Matkan maksaminen
Hinta maksetaan kahdessa erässä, 1. erä eli ennakkomaksu 100 euroa 31.5.2015 mennessä ja loppu-maksu 400 euroa 4.8.2015 mennessä. Matkalle ilmoittautuneille lähetetään maksulomakkeet.

Peruutusehdot
Kaikki peruutukset tapauskohtaisesti, jos peruutukset tapahtuvat viimeistään 1 kk ennen lähtöä, ja ryhmäkoko säilyy miniminä (30 henkilöä) peruutuskulut 25 euroa / henkilö. Loppumaksun jälkeen peruutuskulut tapauskohtaisesti riippuen hotelli- tai laivayhtiön perimistä kuluista.
Sairastapauksissa lääkärintodistuksella tapahtuvissa peruutuksissa matkanjärjestäjä palauttaa matkan hinnan takaisin vähennettynä toimistokuluilla 34 euroa / henkilö sekä ne kulut, jotka hotelli- tai lai-vayhtiö perivät peruutustilanteissa.

Muuta
Suosittelemme myös matkavakuutuksen hankkimista hyvissä ajoin ennen matkaa.
Matkalaisilla on myös hyvä olla viranomaisen myöntämä kuvallinen henkilökortti.

Ilmoittautuminen
Matkalle ilmoittaudutaan viimeistään keskiviikkona 20. toukokuuta 2015!
Ilmoittautuminen sähköpostitse Markku Liuskarille tai Petri Kähköselle: markku.liuskari(at)turku.fi tai petri.kahkonen(at)turku.fi. Tarvittaessa puhelimitse alla oleviin numeroihin.

Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita:
– nimi ja syntymäaika
– osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
– mahdolliset erikoisruokavaliot ja allergiat
– muut erityistoiveet, esim. yhden hengen huone tai huonekaveri
– osallistuminen torstain yhteisillalliseen (jos siis osallistut)

Matkaterveisin
Turun Historiallisen Yhdistyksen matkatoimikunta
Markku Liuskari (markku.liuskari(at)turku.fi, p.040 – 8285 272) ja  Petri Kähkönen (petri.kahkonen(at)turku.fi, p. 040 – 522 8171)

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Vieritä ylös