THY mukana Turun kirjamessuilla 30.9.-2.10.2016

Perinteiseen tapaan Turun Historiallinen Yhdistys on mukana Turun kirjamessuilla. Tervetuloa tekemään ostoksia messuhinnoin osastolle A19 kaikkina messupäivinä!

Lisäksi messuilla on mahdollisuus kuunnella paneelikeskusteluja syksyn uutuuskirjojen Pohjoinen reformaatio (THArk 68) ja Digitaalinen humanismi ja historiatieteet (HM12) teemoista.

Lauantai 1.10. klo 10.15-12.45 (Jukola 2. krs)

REFORMAATIO 2017! Hedelmästä puu tunnetaan – Miten reformaatio muutti tavallisen suomalaisen elämää? –yleisöseminaari

Reformaation vaikutuksia tavallisen suomalaisen elämään pohditaan asiantuntija-alustuksissa, joiden jälkeen yleisöllä mahdollisuus kysymyksiin ja kommentteihin. Alustajat: apulaisprofessori Kirsi Salonen, tutkijatohtori Meri Heinonen, ainejohtaja Jorma Hannikainen, yliopisto-opettaja Tanja Toropainen ja professori Jyrki Knuutila. Juontajana professori Kaisa Häkkinen ja maisteri Mikael Agricola (Niilo Rantala), joka myös lausuu runojaan. Tilaisuuden järjestää Mikael Agricola -seura.

Sunnuntai 2.10. klo 10.30–11.00 (Tieto-lava, B-halli)

KIRJAESITTELY: Hallitsijat, aateli ja ihmisten arki – katolilaisuuden ja luterilaisuuden välissä. Tutkijat kertovat reformaation aikakauden elämästä Suomessa

Turun yliopisto, Turku Centre for Medieval and Early Modern Studies (TUCEMEMS)
Pohjoinen reformaatio -kirjan esittely. Dosentit Anu Lahtinen ja Susanna Niiranen sekä apulaisprofessori Kirsi Salonen keskustelevat reformaation aikakauden elämästä Suomessa. Turun Yliopiston Turku Centre for Medieval and Early Modern Studies.

Sunnuntai 2.10. klo 15.30-16.15 (Jukola 2. krs)

Historiantutkimus digitaalisessa murroksessa? Digitaalinen humanismi ja historiatieteet

Turun Historiallinen Yhdistys pohtii uudessa Historia Mirabilis-sarjan kirjassa digitaalisten aineistojen analysointiin kehitettyjä tutkimus- ja analyysimenetelmiä. Keskustelijoina kirjan toimittaja, filosofian tohtori Kimmo Elo (Turun yliopisto), filosofian tohtori Katja Fält (Tampereen yliopisto) ja filosofian maisteri Lauri Viinikkala (Turun yliopisto).

logo_kirja2016

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Vieritä ylös