Turun Historiallisen Yhdistyksen 90-vuotisjuhlavuoden syysmatka Gdanskiin 5.-8.9.2013

Turku – Gdansk – Sopot – Gdynia – Hel – Malbork – Sztutowo – Westerplatte – Turku

Ohjelma

Torstai 5.9.

11.50 Kokoontuminen Turun lentokentän 2. terminaalissa
12.50 Wizz Airin lento Gdanskiin
13.15 Saapuminen Gdanskiin ja kuljetus keskustaan
Majoittuminen Radisson Blu Gdansk (aivan vanhankaupungin sydämessä)
14.30 Lounas
15.30–18.00 Opastettu suomenkielinen kiertokävely Gdanskin vanhassa kaupungissa (kohteisiin muun muassa kuuluu maailman suurin tiilikirkko, Pyhän Marian kirkko)
19.00 Illallinen hotellilla

Perjantai 6.9.

Aamiainen
10.00 Lähtö päiväretkelle: Sopotin kylpyläkaupunki, Gdynian satamakaupunki ja sekä luonnoltaan että historialtaan erikoinen Helan niemimaa. Lounas Helassa.
18.00 Paluu Gdanskiin, ilta vapaa

Lauantai 7.9.

Aamiainen
10.00 Lähtö päiväretkelle: Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Malborkin linna, Sztutowo, Stutthofin keskitysleirimuseo ja Westerplatten niemi, missä ammuttiin toisen maailmansodan ensimmäiset laukaukset. Lounas Malborkissa.
18.00 Paluu Gdanskiin, ilta vapaa

Sunnuntai 8.9.

Aamiainen
8.00 Ajo lentokentälle
9.55 Wizz Airin lento Turkuun
12.20 Saapuminen Turkuun

Tällä kertaa – juhlavuoden kunniaksi – lähdemme matkalle lentäen. Syysmatkan varaukset tulevat tänä vuonna tehtäviksi poikkeuksellisen aikaisin: syyskuu on vielä vilkasta turistisesonkia Puolassa, ja esimerkiksi hotellivaraus ryhmälle on vahvistettava jo maaliskuun alkupuolella. Lisäksi Turusta edullisesti suoraan Gdanskiin liikennöivän lentoyhtiö Wizz Airin varausehdoista johtuen ilmoittautumisjärjestelyt ovat tavallista monivaiheisemmat.

Hinta muodostuu kahdesta osasta: Gdansk-paketista ja lentomatkoista:

I. Gdansk-paketin hinta on yhdistyksen jäseniltä 399 euroa/hlö ja ei-jäseniltä 414 euroa/hlö. Hintaan sisältyvät:

 • lentokenttäkuljetukset Gdanskissa
 • tasokas hotellimajoitus Radisson Blu Gdansk***** kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset
 • kahden ruokalajin lounas torstaina, perjantaina ja lauantaina
 • kolmen ruokalajin illallinen torstaina
 • opastettu suomenkielinen kävelykierros Gdanskissa torstaina
 • perjantain ja lauantain päiväretket kuljetuksineen ja oppaineen
 • sisäänpääsymaksut Pyhän Marian kirkkoon, Malborkin linnaan sekä keskitysleirimuseoon

1 hengen huonelisä on 130 euroa. Gdansk-paketin hinta on laskettu minimissään 35 osallistujan mukaan; jos lähtijöitä on vähemmän voi hinta hiukan muuttua.

II. Lentojen hinta / Wizz Air

Koska kyseessä on ns. halpalentoyhtiö, sen käytännöt ovat poikkeavat.

Ilmoittautumisajan päätyttyä (7.3.) ja lähtijämäärän vahvistuttua ilmoitamme lentomatkan hinnan alustavasti ilmoittautuneille. Matkatoimiston arvio lentomatkojen hinnasta on 70–170 euroa.

Tuolloin on tiedossa myös Gdansk-paketin lopullinen hinta. Jos haluat, voit tässä vaiheessa vielä perua matkan veloituksetta.

Ilmoittautumisohjeet – luethan ohjeet huolellisesti:

Alustava ilmoittautuminen:

 1. Ilmoittautumisaika alkaa heti tämän kirjeen saavuttua, ja se päättyy torstaina 7.3.2013. Ilmoittautumiset ottaa vastaan Päivi Mäkelä (mieluiten sähköpostitse: paivi.makela@utu.fi, 050-359 5129).
 2. Ilmoittautuessa matkalle tulee antaa seuraavat tiedot: nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja syntymäaika sekä mahdolliset ruoka-aineallergiat
 3. Lisäksi lentomatkan varaamista varten tarvitaan tieto mukaan otettavasta laukusta. Vaihtoehdot ovat seuraavat:
  1. käsimatkatavara, jonka tulee mahtua istuimen alle, koko 42x32x25 (maksuton);
  2. tai vaihtoehtoisesti iso käsimatkatavara (lentolaukku, koko 56x45x25, tulee mahtua istuimen yläpuolelle) maksaa 10 euroa/suunta
  3. istuimen alle mahtuvan käsimatkatavaran lisäksi ruumaan menevä laukku, max. 32 kg, hinta 15 euroa/suunta

Koneen matkustamoon saa siis ottaa vain yhden laukun, joko 1) käsimatkatavaran istuimen alle, tai 2) iso käsimatkatavara istuimen yläpuolelle. Laukkupaikan voi ostaa ennen lähtöä terminaalistakin, mutta se on kalliimpi kuin etukäteen varattaessa. Matkustamoon otettavien matkatavaroiden mukaan pakattavien nesteiden tulee olla max. 100 ml pakkauksissa ja mahduttava kaikkien yhteen max. 1 l läpinäkyvään ja uudelleensuljettavaan muovipussiin.

Vahvistusilmoittautuminen:

 1. Matkatoimiston saatua tiedon lentohinnasta ilmoitamme sen matkalle ilmoittautuneille. Tämä ilmoitus tulee arviolta perjantaina 15.3. Ilmoitamme hinnasta sähköpostitse. Niille, joilla ei sähköpostia ole käytössä, ilmoitamme hinnan puhelimitse.
 2. Tämän jälkeen tee vahvistusilmoittautuminen edellisen ilmoituksen mukana saamiesi ohjeiden mukaan neljän vuorokauden sisällä. (Tiukka aikaraja johtuu siitä, että lentoyhtiö ei pidä ryhmävaraukselle annettua hintaa voimassa muutamaa päivää pidempään.) Jos haluat, voit tässä vaiheessa perua lähtösi ilman erillisiä kustannuksia.

Matkan maksuehdot:

 • 1. erä: 12.4. mennessä (lentoliput ja mahdolliset matkatavaramaksut)
 • 2. erä: 30.6. mennessä (Gdansk-paketti)

Matkan peruutusehdot vahvistusilmoittautumisen jälkeen:

Gdansk-paketti: Jos matka perutaan ajalla 30.6.–31.7., palautetaan 75 % Gdansk-paketin hinnasta. Jos matka perutaan elokuun aikana, on palautettava summa 50 % paketin hinnasta. Matkatoimisto ei pysty palauttamaan mitään 1.9. jälkeen tehtävien peruutusten osalta. Uuden matkustajan hankkiminen peruuttaneen tilalle on kuitenkin mahdollista aina siihen asti, kun lähtöön on aikaa vielä 72 tuntia. Nimenmuutoksista matkatoimisto ei peri toimistokuluja.

Lennot: Valitettavasti Wizz Airin lennon peruuttaminen ei ole mahdollista, eikä rahoja saa takaisin. Henkilömuutokset ovat mahdollisia vielä 72 tuntia ennen matkan alkua, joten matkalle lähtijää voi vaihtaa. Sairastapausten varalle matkatoimisto suosittelee hankkimaan matkavakuutuksen, jolla maksettuja kuluja voi hakea takaisin.

Vastuullisena matkanjärjestäjänä on Abelita Oy, joka järjesti viimevuotisen onnistuneen Saarenmaan ja Pärnun matkan.

Matkan varaamisvaihe on tällä kertaa hiukan mutkikas. Tämän pienen ylimääräisen vaivan varmasti palkitsevat matkan upeat kohteet, kuten Gdanskin, Sopotin ja Gdynian muodostama ”kolmoiskaupunki”, Euroopan suurin keskiaikainen linna Malbork, erikoislaatuinen Helan niemimaa, tai toisen maailmansodan historiaan olennaisesti liittyvät kohteet kuten Westerplatte.

Turun Historiallisen Yhdistyksen matkatoimikunta toivottaa lämpimästi tervetulleeksi juhlavuoden matkalle!

Petri Kähkönen (petri.kahkonen@turku.fi)
Markku Liuskari (markku.liuskari@turku.fi)
Ilmoittautumiset: Päivi Mäkelä (paivi.makela@utu.fi, 050-359 5129)

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Vieritä ylös