Turun Historiallisen Yhdistyksen uusimman teoksen KAIPAAVAN MODERNIN julkistamistilaisuus

THY:n uusin teos, historian- ja taiteentutkijoiden kirjoittama ja vertaisarvioitu artikkelikokoelma, Kaipaava moderni. Nostalgian ja utopian kohtaamisia Euroopassa 1600-luvulta 2000-luvulle julkistetaan keskiviikkona 3.6 klo 12.15 Aikalassa, Sirkkalan kampusalueella (Historicum, 2 krs.).

Kaipaus toiseen, nykyhetkeä parempaan, aikaan ja paikkaan on moderniin maailmaan ja erityisesti eurooppalaiseen kulttuuriin liittyvä ilmiö. Sekä menneisyyteen että tulevaan suuntautuva unelmointi ja kuvittelu ovat antaneet toivoa, mahdollisuuden rakentaa identiteettiä ja luoda suuria kertomuksia. Paremman maailman etsiminen toisesta ajasta tuntuu sitä houkuttelevammalta, mitä kaoottisempana me oman aikamme koemme.

Nostalginen suhde menneeseen eri muodoissaan on korvannut tulevaisuuden unelmia ja sekoittunut niiden kanssa jo usein ennen omaa aikaamme. Tyytymättömyys ja toivo paremmasta ovat ainakin 1700-luvulta lähtien voineet suuntautua niin menneeseen kuin tulevaan. Teoksen kahdeksan esimerkkitapausta ja laaja johdantoartikkeli luotaavat eurooppalaisen ajattelun ja kulttuurin kehitystä uuden ajan alusta myöhäismoderniin aikakauteen saakka.

Lisätietoja teoksesta: Kaipaava moderni -esite

Tilaisuudessa teoksen voi ostaa omakseen 15 euron tarjoushinnalla.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:

Pertti Grönholm, Dos., erikoistutkija, Turun yliopisto. Email: pergro(at)utu.fi

Heli Paalumäki, FM, yliopisto-opettaja, Turun yliopisto. Email: helpaa(at)utu.fi

Louis Clerc, FT, julkaisuvastaava, Turun Historiallinen Yhdistys. Email: loucle(at)utu.fi

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Vieritä ylös