Turun tuomiokirkon suojissa-teoksen julkistamistilaisuus

Tervetuloa julkistamistilaisuuteen!

Turun Historiallinen Yhdistys ja Turun yliopistossa toimiva Keskiajan ja uuden ajan alun tutkimuksen keskus julkaisevat yhdessä teoksen Turun tuomiokirkon suojissa. Kirja ilmestyy Historia Mirabilis -refereesarjassa. Kirja julkistetaan 25.10.2012 klo 15.00 Turun yliopistossa, Sirkkalassa sijaitsevassa Janus-salin aulatilassa, käynti Sirkkalan kasarmin sisäpihalta (Kaivokatu 12).

Uutuusteos: Turun tuomiokirkon suojissa – Pohjoinen hiippakuntakeskus keskiajan ja uuden ajan alun Euroopassa.

Toim. Marika Räsänen, Reima Välimäki & Marjo Kaartinen. Historia Mirabilis 8. Turun historiallinen yhdistys & Turku Centre for Medieval and Early Modern Studies, Turku 2012

Teos tarjoaa uusia ja jännittäviä näkymiä Turun ja sen vaikutuspiirin keskiajan ja uuden ajan alun elämään. Turku lähiseutuineen oli maallisen ja hengellisen vallan, kulttuurin ja talouden keskittymä Ruotsin valtakunnan itäisissä osissa. Teos osoittaa, kuinka piispanistuimen ja tuomiokirkon kautta niin kirjallinen kulttuuri kuin kirkkotaiteen mallit levisivät Turusta muualle hiippakuntaan. Maallisen ja kirkollisen hallinnon ja vaurauden keskittyminen kaupunkiin synnytti Ruotsin vallan ajan Suomen merkittävimmän kaupunkiyhteisön.

Tuomiokirkon suojissa haastaa lukijansa arvioimaan uudelleen menneisyydestämme luotua kuvaa ja rakentaa Turun ja sen hiippakunnan ympärille moniäänisen ja yhä uudenlaisille tulkinnoille tilaa jättävän kudelman.

Kirjan artikkelien kirjoittajat: Tuomas Heikkilä, Ville Walta, Kirsi Salonen, Suvianna Seppälä, Riitta Laitinen, Satu Lidman, Auli Bläuer, Tuija Tuhkanen, Reima Välimäki ja Hannu Salmi

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Vieritä ylös