Turun Historiallisen Yhdistyksen syysmatka Kuurinmaalle Latviaan 6.-10.9.2017 (LOPPUUNVARATTU)

HUOM! MATKA ON LOPPUUNVARATTU

Turku – Liepaja – Kuldiga – Ventspils – Mazirbe – Kolka – Talsi – Tukums – Riika

Turun Historiallisen Yhdistyksen viimesyksyinen Kuurinmaan-matka peruuntui, mutta nyt yritetään uudelleen! Tutustumme historialtaan värikkääseen Liepajaan, ”Kuurinmaan Venetsiaan” Kuldigaan, satamakaupunki Ventspilsiin, liiviläiskylä Mazirbeen, Kuurinniemen ääripäähän Kolkaan, viehättävään Talsin pikkukaupunkiin ja jääkärihistoriasta tuttuun Tukumsiin. Lauantai-illan vietämme Riiassa. Matkaohjelma on sama kuin viime vuonna seuraavin lisin: lähdemme jo keskiviikkoiltapäivänä keventääksemme ajomatkaa, yövymme menomatkalla Tallinnassa, käymme Jelgavassa ja matkalla on mukana suomea puhuva paikallisopas koko Kuurinmaan kierroksen ajan torstaista lauantaihin.

Matkan ohjelma

Keskiviikko 6.9.

Lähtö Turun Yliopistonmäeltä Henrikinkadulta Juslenian vierestä klo 16.00. Ajo Helsinkiin. Länsiterminaalissa on oltava klo 18.30. Laiva lähtee Helsingin Länsiterminaalista klo 19.30 ja saapuu Tallinnaan klo 21.30. Majoittuminen Tallinnassa Solo Sokos Hotel Estoriaan (****). Ilta vapaa Tallinnassa.

Torstai 7.9.

Aamiainen hotellissa. Ajo Tallinnasta Riikaan. Kahvitauko Viron ja Latvian rajalla. Lounas Riiassa Kalku Varti –ravintolassa. Ajo Kuurinmaan vanhaan pääkaupunkiin Jelgavaan, johon lyhyt tutustuminen. Ajo Liepajaan. Majoittuminen Hotel Europa City Amritaan (****). Ilta vapaa Liepajassa.

Perjantai 8.9.

Aamiainen hotellissa. Kaupunkikiertoajelu Liepajassa. Ajo Kuldigaan. Tutustuminen Kuldigaan, ”Kuurinmaan Venetsiaan”, ja Rumban vesiputoukseen. Lounas ravintola Metropolessa. Ajo Ventspilsiin, jossa lyhyt kaupunkikierros. Majoittuminen Hotel Dzintarjuraan (***). Ilta vapaa Ventspilsissä.

Lauantai 9.9.

Aamiainen hotellissa. Ajo liiviläiskylä Mazirbeen, jossa tutustuminen Liiviläisten taloon (Libiesu tautas nams). Ajo Kolkaragsin niemelle, jossa jaloittelutauko. Ajo Talsiin. Lounas Talsissa Cafe Roomsissa. Ajo Tukumsiin, johon lyhyt tutustuminen ja jaloittelutauko. Ajo Riikaan. Majoittuminen Radisson Blu Daugava Hotel Rigaan (****). Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa. Ilta vapaa Riiassa.

Sunnuntai 9.9.

Aamiainen hotellissa. Ajo Pärnuun, jossa lounas Villa Wesset –ravintolassa ja hieman jaloitteluaikaa. Ajo Tallinnaan. Laiva lähtee Tallinnasta 19.30 ja on Helsingissä klo 21.30. Ajo Turkuun, jonne saavutaan noin klo 23.

Matkan hintaan sisältyvät

 • bussikuljetukset Vainion Liikenteen bussilla
 • laivamatkat Tallinna – Helsinki – Tallinna kansipaikoin
 • hotellimajoitukset kahden hengen huoneissa hotelliaamiaisineen
 • lounaat Riiassa, Kuldigassa, Talsissa ja Pärnussa sekä illallinen Riiassa
 • suomenkielisen oppaan palvelut 7.9. – 9.9. koko Kuurinmaan kierroksen ajan
 • runsaasti matkalaisten pitämiä asiantuntevia tietoiskuja Latvian ja Kuurinmaan menneisyydestä ja nykyisyydestä

Hinta ja maksaminen

Matkan hinta on Turun Historiallisen Yhdistyksen jäseneltä 435 euroa. Jos et kuulu yhdistykseen, matkan hinta on 450 euroa. Yhden hengen huoneen lisämaksulla hinta on 540 euroa yhdistyksen jäseneltä ja vastaavasti yhdistykseen kuulumattomalta 555 euroa.

Jos matkalle ilmoittautuu alle 38 lähtijää, kaikki edellä mainitut hinnat nousevat 15 euroa. Joten: ilmoittaudu ihmeessä ja ota kaverisikin mukaan! Näin saamme edullisemmat hinnat.

Matka maksetaan kerralla Turun Historiallisen Yhdistyksen tilille FI93 1652 3000 0060 42, viitenumero 25 108. Maksun eräpäivä on 17.7.2017.

Lähetämme vielä kesäkuun alussa sähköpostitse tai sähköpostia käyttämättömille kirjeitse paperilaskun muistutukseksi.

Matkalle ilmoittautuminen

Matkalle ilmoittaudutaan 11.5.-1.6.2017 Petri Kähköselle sähköpostiosoitteeseen:             petri.kahkonen@turku.fi tai iltaisin puhelimitse Markku Liuskarille numeroon: 040–828 5272.

Ilmoita kunkin matkallelähtijän osalta: nimi, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, mahdolliset ruoka-aineallergiat ja erityisruokavaliot sekä huoneseuratoive tai yhden hengen huone.

HUOM! Jos ilmoittauduit viime vuoden vastaavalle, peruuntuneelle matkalle eivätkä mitkään tiedoistasi ole muuttuneet, ilmoittautumistiedoiksi riittävät pelkät lähtijöiden nimet ja huoneseura. Muut tiedot saan suoraan viime vuoden ilmoittautujaluettelosta.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä

Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Primera Holidays Oy / Matkavekka Vantaalta.

 

Matkaterveisin

Turun Historiallisen Yhdistyksen matkatoimikunta

Petri Kähkönen                                                          Markku Liuskari

petri.kahkonen@turku.fi                                          markku.liuskari@turku.fi

040 – 522 8171                                                            040 – 828 5272

Jaa

1 ajatus aiheesta “Turun Historiallisen Yhdistyksen syysmatka Kuurinmaalle Latviaan 6.-10.9.2017 (LOPPUUNVARATTU)”

 1. Gunilla Jansson

  Hei! Gunilla ja Kurt Jansson ovat kiinnostuneita osallistumaan Riigan matkalle.
  Olemme äsken liittyneet yhdistykseen. Terveisin, Gunilla

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Vieritä ylös