Ariès ja historian salaisuus julkistettiin Turussa

2014-1-15-aries2
Professori Matti Peltonen ja yhdistyksen varapuheenjohtaja Pertti Grönholm esittelivät Historia Mirabilis -sarjan uusimman tulokkaan.

Turun historiallisen yhdistyksen Historia mirabilis -sarjassa ilmestynyt Ariès ja historian salaisuus julkistettiin keskiviikkona 15.11. Turun yliopiston Sirkkalan kampuksella. Yhdistyksen varapuheenjohtajana ja julkaisutoimikunnan puheenjohtajana toimiva Pertti Grönholm avasi tilaisuuden kertomalla lyhyesti uudesta kirjasta ja antoi tämän jälkeen puheenvuoron kirjan toimittajalle, professori Matti Peltoselle.

Matti Peltonen kertoi kirjan teemoista luomalla katsauksen historiantutkimuksen muutoksiin, johon hän sitoi teoksen kohdehenkilön, Philippe Arièsin. Peltosen mukaan Arièsin, Carlo Ginzburgin ja Emmanuel Le Roy Ladurien kaltaiset tutkijat laajensivat historian tutkimuskohdetta esittämällä lähteille uusia kysymyksiä ja muuttamalla lähteiden käyttötapoja sekä todistamisen sääntöjä. Ennen kaikkea he kuitenkin haastoivat vanhoja kokonaistulkintoja, veivät esimerkiksi pohjan modernisaatioteorialta, johon vanhan polven historiantutkijat vahvasti reagoivat.

Tilaisuuden avajaispuheenvuorojen jälkeen jatkettiin vapaamuotoista keskustelua virvokkeiden voimin.

Ariès ja historian salaisuus on saatavilla 25 euron hintaan. Teosta myyvät Tiedekirja ja Granum.

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top