Kiltatupia, krouveja ja kahviloita —Turun ravintolaelämän historia 1300–1827

  • Kokoelmateos, toimittanut Topi Artukka, Kirsi Salonen, Panu Savolainen
  • Turun Historiallinen arkisto 75
  • ISBN: 978-952-7045-27-5 – Kovakantinen – Sivumäärä: 168
  • Hinta 30€, jäsenhinta 24€
  • Arvostelukappalepyynnöt osoitteeseen info@thy.fi

Oletko koskaan ravintolapöytään istuessasi miettinyt, miten ruokaa ja juomaa on aikaisemmilla vuosisadoilla tilattu ja nautittu? Tai minkälaisissa tiloissa keskiajalla kestitettiin vieraita ja milloin ensimmäiset kahvilat perustettiin Aurajoen varrelle?
Näihin ja moniin muihin makuhermoja kutkuttaviin kysymyksiin tarjoaa vastauksen Kiltatupia, krouveja ja kahviloita. Turun ravintolaelämän historia 1300–1827. Siinä tarkastellaan Turun ja samalla myös Suomen ravintolaelämän kehitystä keskiajalta 1800-luvulle asti, jolloin modernin eurooppalaisen ravintolakulttuurin varhaiset piirteet alkoivat näkyä Turussa. Teos luo kattavan kuvan turkulaisen ravintoelämän historiasta ja tarjoaa monipuolista tietoa materiaalisesta kulttuurista ja rakennuksista sekä ravintolakulttuurin yhteiskunnallisista ja yhteisöllisistä merkityksistä Suomessa. Se myös kuvaa minkälaisiin tilanteisiin ravitsemusliikkeissä asioivat joutuivat historiallisen kaupungin kapeilla kujilla.

Teoksen tekijät ovat kaikki ansioituneita historiantutkijoita, jotka ovat käsitelleet niin Turun historiaan kuin ravintolaelämäänkin liittyneitä ilmiöitä aiemmassa tutkimustyössään. Kiltatupia, krouveja ja kahviloita -teoksen ovat kirjoittaneet arkeologi Ilari Aalto sekä historioitsijat Topi Artukka, Kirsi Salonen, Panu Savolainen, Veli Pekka Toropainen ja Mari Välimäki.

Kirjan tilaukset Turun historialliselta yhdistykseltä: info@thy.fi

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top