Historia nyt! 3.5. Eläimet historiassa


Turun Historiallisen Yhdistyksen ja Turun kaupungin pääkirjaston yhteistyössä järjestämän Historia nyt! -sarjan luennot jatkuvat vapun jälkeen keskiviikona 3.5. Turun pääkirjaston studiossa klo 18.

Professori Taina Syrjämaa ja FT Tuomas Räsänen esitelmöivät aiheesta ”Eläimet historiassa”

Opiskelijat saavat Turun Historiallisen Yhdistyksen luennoista merkinnän historia-aineiden akateemisuuspassiin.

Lämpimästi tervetuloa!

***

Historiantutkimus on ollut pitkään erittäin ihmiskeskeistä, vaikka ihmiselämää ilman läheistä kontaktia muihin eläimiin, kasveihin tai elottomaankaan luontoon ei ole olemassa. Illan esitelmissä keskitytään ihmisten ja eläinten vuorovaikutuksen tarkasteluun historian näkökulmasta. Tarkastelussa kiinnitetään huomiota sekä villeihin että kesyihin eläimiin.

Esitelmät perustuvat Suomen Akatemian rahoittamaan tutkimushankkeeseen ”Eläinten toimijuus yhteiskunnassa: näkökulmia Suomesta 1890–2040”.

Tuomas Räsänen toimii tutkijatohtorina Turun yliopiston yleisen historian oppiaineessa. Tutkimushankkeessa hän tutkii ympäristö- ja tieteen historian näkökulmasta ihmisten ja villieläinten vuorovaikutusta 1900-luvun jälkipuoliskolla.

Taina Syrjämaa on Turun yliopiston yleisen historian professori ja tutkimushankkeen johtaja. Hän tutkii lemmikkieläinten ja ihmisten vuorovaikutusta 1800-luvun lopulta lähtien keskittyen erityisesti yhteisesti jaettuihin tiloihin ja tavaroihin.

Räsänen ja Syrjämaa ovat toimittaneet kansainälisen artikkelikokoelman ”Shared Lives of Humans and Animals: Animal Agency in the Global North”, joka ilmestyy toukokuussa Routledgeltä.

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top