Hyvää joulua ja onnellista vuotta 2017!

Hyvät THY:n jäsenet ja ystävät,

Joulunaika on jälleen käsillä odotuksineen ja toiveineen. Vaikka elämme epävarmoja aikoja, on kulunut vuosi ollut Turun Historialliselle Yhdistykselle monella tapaa onnistunut. Olemme jäsenlehden lisäksi julkaisseet kaksi hienoa kirjaa: Digitaalinen humanismi ja historiantutkimus sekä Pohjoinen reformaatio.  Molemmat teokset ovat historia-aiheillaankin kiistattomasti ajan hermolla. Ensi vuosi on paitsi uskonpuhdistuksen juhlavuosi, myös ja ennen kaikkea Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlavuosi. Turun Historiallinen Yhdistys osallistuu juhlintaan mm. järjestämällä yleisöseminaarin vuosien 1917 ja 1918 tapahtumista Turussa. Lisäksi julkaisemme turkulaisen populaarimusiikin lähihistoriaan paneutuvan teoksen Turku pop, jonka kirjoittamiseen osallistuu suuri joukko aihepiirin asiantuntijoita niin akateemisista piireistä kuin sen ulkopuolelta.

Muuta toimintaamme ovat keväällä ja syksyllä 2017 Historia Nyt -luennot, joissa ensi syksynä keskitytään Akatemiatalon 200-vuotiseen historiaan. Viime syksynä yhdistyksestä riippumattomista syistä peruuntunut Latvian Kuurinmaan-retki toteutetaan vuoden 2017 syksyllä alkuperäisen matkasuunnitelman mukaisesti. Uutta toimintaamme ovat kaupunkilaisille ja turisteille järjestettävät lyhyet Pari askelta Turun historiaan -historiaopastukset, joiden suunnittelusta ja toteutuksesta yhdistys vastaa. Näistä kaikista ja muista tilaisuuksistamme saatte parhaiten tietoa jatkossakin Turun Historiallisen Yhdistyksen omalta verkkosivulta ja Facebook-sivulta.

Vuodenvaihde tuo yhdistykselle uuden johtokunnan ja puheenjohtajan. THY:n johtokunnan puheenjohtajan viestikapulan ottaa vuoden vaihtuessa haltuunsa dosentti Suvianna Seppälä ja yhdistyksen sihteerin tehtävässä aloittaa FM Panu Savolainen. Muut johtokunnan jäsenet ovat Harri Kiiskinen (varapuheenjohtaja), Sirpa Kelosto (taloudenhoitaja), Virpi Kivioja (jäsensihteeri), Petri Kähkönen (matkavastaava), Olli Kleemola, Anniina Lehtokari ja Lauri Viinikkala. Opiskelijoita edustavat Osmo Laaksoharju P-klubista ja Jarno Aho Kritiikistä. Julkaisutoimikunnan puheenjohtajana toimii Olli Kleemola.

Omasta puolestani haluan kiittää Turun Historiallista Yhdistystä monin tavoin antoisasta ajasta toimiessani vetreän ja toimeliaan yhdistyksen puheenjohtajana (2015-2016), varapuheenjohtajana (2011-2014) ja julkaisuvastaavana (2013-2014).

Nykyisen ja tulevan johtokunnan puolesta toivotan kaikille jäsenillemme ja ystävillemme rauhallista joulua ja rentouttavaa vuodenvaihdetta sekä onnellista vuotta 2017.

Pertti Grönholm

Puheenjohtaja

THY:n johtokunta

 

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top