THY:n syyskokous ja syyskokousesitelmä ti 21.11. klo 17 ja 18

Tervetuloa THY:n syyskokoukseen tiistaina 21.11.2017 klo 17 Sirkkalan kampuksen Minerva-rakennuksen huoneeseen E225.

THY_syyskokous2017_info

Kokouksen jälkeen toivotamme tervetulleeksi kuulemaan Turun Historiallisen Yhdistyksen syyskokousesitelmää, joka järjestetään samaisessa tilassa klo 18.

Kotimaisen kirjallisuuden dosentti Kati Launis esitelmäi aiheesta ”Kirjoittavat Hiiskun sisaret: Näkymiä 1900-luvun Turkuun”

Aune, Kyllikki ja Helka Hiisku oli Turun kulttuurielämässä laajalti vaikuttanut sisarkolmikko. Millaista oli heidän elämänsä Turun yliopistossa ja kirjallisissa sisäpiireissä 1900-luvun alkupuolella? Entä sota-aikaan Turun pommitusten keskellä ja Lotta-tehtävissä Turun saaristossa? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa esitelmässään dosentti Kati Launis, jolta ilmestyi tänä syksynä elämäkerta Hiiskun sisarista. ”Kynän kantama elämä – Kirjoittavat Hiiskun sisaret” (2017, Sigillum) on kolmoiselämäkerta Turun kulttuurielämän keskiössä vaikuttaneista sisarista, jotka unelmoivat, rakastivat, vihasivat, pettyivät ja ahkeroivat kirjailijan, toimittajan, kääntäjän ja opettajan töissä. Elämäkerta on näköalapaikka paitsi kirjallisen elämän myös 1900-luvun historiaan, jota sisarten arkisto avaan kirjein, valokuvin ja päiväkirjoin.

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top