Hallituksen uuden vuoden terveiset

Vuosi 2013 on nyt jäänyt Yhdistyksenkin osalta historiaan, ja saimme juhlia laajalla joukolla 90-vuotismerkkivuottamme Koulussa. Yhdistyksen ja opiskelijoiden voimin näyteltiin 20 vuoden tauon jälkeen Yhdistyksen perustaminen ja kuunneltiin professori Soikkasen muistelmia 1990-luvun puheenjohtajan kokemuksista. Syyskokouksessa kuunneltiin Markku Jokisipilän hyvin kiinnostava esitelmä kirjastaan, joka kosketteli alati kiinnostusta herättävää Suomen suhdetta kansallissosialistiseen Saksaan. Jäsenistön aktiivisuus näitä tilaisuuksia kohtaan oli ilahduttavan runsasta – syyskokouksen hallinnollisella puolella sen sijaan oli hiljaisempaa.

Myös Yhdistyksen julkaisutoiminta on edistynyt. Filosofi Aries´ta käsitelleestä kirjasta pidettiin juuri julkaisutilaisuus, ja Sodan Turun on määrä ilmestyä kuluvana vuonna.

Vuotta 2014 vetävät käytännössä samat voimat kuin vuotta 2013, ja lähiviikkoina on tarkoitus päättää matkakohteista ja kevätkokouksen esitelmänpitäjästä. Historia Nyt-esitelmäsarja jatkaa puolestaan tuoreiden tutkimustulosten ja nuorten väittelijöiden esittelyä, seuraava esitelmä on jo 27.1.

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top