Historia nyt! 1.11. Valokuvassa vihollinen? Neuvostoliitto ja neuvostoliittolaiset suomalaisissa ja saksalaisissa toisen maailmansodan sotavalokuvissa

Turun Historiallisen Yhdistyksen ja Turun kaupungin pääkirjaston yhteistyössä järjestämän Historia nyt! -sarjan luennot jatkuvat syksyllä 2016. Historiaa lähestytään jälleen hyvin monimuotoisista näkökulmista.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan esitelmiä ja keskustelemaan Turun kaupunginkirjaston Studioon klo 18-19!

1.11. Olli Kleemola: Valokuvassa vihollinen? Neuvostoliitto ja neuvostoliittolaiset suomalaisissa ja saksalaisissa toisen maailmansodan sotavalokuvissa.

Toisen maailmansodan aikana valokuva oli keskeisin visuaalisen propagandan väline, jota kaikki sodan osapuolet käyttivät. Myös Suomi ja kansallissosialistinen Saksa rakensivat propagandavalokuvillaan omia tavoitteitaan palvelevaa kuvaa Neuvostoliitosta jatkosodan (1941-1944) ja Saksan idän-sotaretken (1941-1945) aikana. Esitelmässä tarkastellaan, miten Saksassa ja Suomessa rakennetut Neuvostoliiton kuvat erosivat toisistaan sekä millaisia vaikutuksia kuvallisella propagandalla lopulta oli.

Olli Kleemola on valtiotieteiden maisteri ja työskentelee apurahatutkijana Turun yliopiston poliittisen historian oppiaineessa. Hänen kiinnostuksen kohteisiinsa lukeutuvat mm. uusi sotahistoria, propaganda sekä valokuvien käyttö historiantutkimuksen lähteenä.

ollikleemola2

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top