Historia nyt! 7.12. Digitaalinen historiantutkimus menneisyyden ja digitalisaation leikkauspisteessä

Turun Historiallisen Yhdistyksen ja Turun kaupungin pääkirjaston yhteistyössä järjestämän Historia nyt! -sarjan luennot jatkuvat syksyllä 2016. Historiaa lähestytään jälleen hyvin monimuotoisista näkökulmista.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan esitelmiä ja keskustelemaan Turun kaupunginkirjaston Studioon klo 18-19!

Keskiviikkona 7.12. vuorossa Kimmo Elo aiheellaDigitaalinen historiantutkimus menneisyyden ja digitalisaation leikkauspisteessä”.

Viimeisten vuosien aikana yhteiskunta on digitalisoitunut huimalla vauhdilla ja eri arvioiden mukaan noin 90 prosenttia uudesta informaatiosta syntyy pelkästään digitaalisena. Samaan aikaan eri puolilla maailmaa on käynnissä mittavia historiallisten aineistojen digitalisointihankkeita, joiden kautta myös historiantutkimus joutuu pohtimaan suhdettaan digitaalisiin tutkimusmenetelmiin ja -aineistoihin.

Digitalisaatio ei kuitenkaan ole pelkkä tekninen kysymys, vaan vaikuttaa myös tieteellisen tiedon ja tutkimustyön perusluonteeseen tarjotessaan tutkijoille uusia välineitä niin tiedon tuottamiseksi kuin tutkimustulosten esittämiseksikin.

Turun historiallisen yhdistyksen uunituore kirja porautuu tähän haasteeseen historiantutkimuksen näkökulmasta pohtimalla monipuolisesti digitaalisten historiantutkimuksen rajoja ja mahdollisuuksia. Kirjassa olevat artikkelit esittelevät konkreettisten tapaustutkimusten kautta, millä tavoin digitaalisia tutkimusmenetelmiä voidaan soveltaa historiantutkimuksen kannalta relevantteihin tutkimuskysymyksiin.

Kirjan toimittaja Kimmo Elo on Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen yliopistonlehtori, jonka tutkimusalueisiin kuuluvat tietokoneavusteisten ihmistieteiden menetelmien ohella mm. Euroopan ja Saksan historia sekä tiedustelututkimus.

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top