Historia nyt! 5.9.2018 klo 18: FT Otso Kortekangas ja FT Panu Savolainen: Kaupunki maailman keskellä – Turun lasten maailmanhistoria. Kurkistuksia historian alan lastenkirjan syntyprosessiin.

Turun Historiallisen Yhdistyksen ja Turun kaupunginkirjaston yhteistyössä järjestämät Historia nyt! -esitelmät käynnistyvät jälleen! Syksyn luentosarjan aloittaa Kaupunki maailman keskellä -lastenkirjan syntyprosessia ja historia-aiheisten lastenkirjojen merkitystä pohdiskeleva esitelmä.

Turun historiasta kertovan lastenkirjan tekijät, historiantutkijat Otso Kortekangas ja Panu Savolainen kertovat historia-aiheisen lastenkirjan syntyprosessista. Akateemiset tutkijat kirjoittavat verrattain vähän lasten- ja nuortenkirjoja, vaikka lapset ja nuoret ovat otollinen ja merkittävä historiantutkimuksen ja historiakulttuurin yleisö. Esitelmä käsittelee tämän tekstilajin ja kuvituksen haasteita, tutkimustiedon esittämistä lapsille sopivassa muodossa ja tiedeyhteisön tarvetta viestiä toiminnastaan mahdollisimman laaja-alaisesti eri-ikäisille ja erilaisille yleisöille.

Lastenkirjan on julkaissut turkulainen kustantamo Sigillum Oy. Kirja on julkaistu sekä suomeksi että ruotsiksi otsikoilla Kaupunki maailman keskellä: Turun lasten maailmanhistoria ja En stad mitt i världen: Åbobarnens världshistoria.

FT Otso Kortekangas on tutkijatohtori Tukholman yliopiston historian laitoksella. FT Panu Savolainen on arkkitehti ja tutkijatohtori Turun yliopiston Suomen historian oppiaineessa.

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.