Historia nyt! Kirsi Keravuori: Perhekirjeitä 1800-luvun saaristosta

Turun Historiallisen Yhdistyksen ja Turun kaupungin pääkirjaston yhteistyössä järjestämän Historia nyt! -sarjan seuraava luento pidetään 3.5. Turun kaupunginkirjaston Studiossa klo 18-19!

Kirsi Keravuori: Perhekirjeitä 1800-luvun saaristosta

Kirsi Keravuori. Kuva: Gary Wornell.
Kirsi Keravuori. Kuva: Gary Wornell.

1800-luvun maaseudulla asuvien, kouluja käymättömien suomalaisten elämästä ja ajatuksista tiedetään yleensä hyvin vähän. Kustavista on kuitenkin säilynyt laivuriperheen 30 vuotta kestänyt kirjeenvaihto, jossa talonpoikaislaivuri Simon Jansson ja hänen vaimonsa Wilhelmina o.s. Widbom kertovat yksityiskohtaisesti arjestaan, työstään ja merenkulun vaurastuttaman  saaristolaisyhteisön elämästä. Kolmelle perheen koulutielle lähetetylle pojalle kirjoitetut kirjeet kuvaavat myös lasten kouluttamisen mahdollisuuksia 1800-luvun puolivälin sääty-yhteiskunnassa, sosiaalista nousua sekä vanhempien toiveita ja pettymyksiä.

FT Kirsi Keravuori on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran biografiakeskuksen toimituspäällikkö, joka väitteli syyskuussa 2015  Turun yliopistossa tutkimuksella ”Rakkat poikaiset!” Simon ja Wilhelmina Janssonin perhekirjeet egodokumentteina (1858-1887).

 

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top