Historia nyt! Tavallisen ihmisen elinikäinen ympäristösuhde

Turun Historiallisen Yhdistyksen ja Turun kaupungin pääkirjaston yhteistyössä järjestämän Historia nyt! -sarjan kevään 2016 viimeinen luento pidetään Studiossa (Turun kaupungin pääkirjasto, Linnankatu 2) keskiviikkona 1.6. klo 18.

Leena Rossi: Tavallisen ihmisen elinikäinen ympäristösuhde


Yksilön suhde ympäristöön alkaa syntymähetkestä ja kehittyy jatkuvasti elämän loppuun asti. Siihen kuuluu suhde sekä luontoon että kulttuuriympäristöön. Se konkretisoituu aina jossakin paikassa, jossakin toiminnoissa ja eri iässä eri ihmisten kanssa. Yksilö voi ilmentää ympäristösuhdettaan monilla eri tavoilla niin arkisissa askareissaan kuin vaikkapa taiteellisessa tai tieteellisessä työssä. Elämän aikana yksilölle muodostuu paljon erilaisia paikkoja eli merkityksellisiä ympäristön osia, jotka ovat hänelle tärkeitä. Sekä paikat että niiden merkitys muuttuvat yksilön iän ja sosiaalisen verkoston muutosten myötä, joskus myös ulkopuolisten tekijöiden vaikutuksesta. – Rossi esitelmöi yksilön ympäristösuhteesta ja paikoista vuonna 2015 valmistuneen väitöskirjansa Yksilö ja ympäristö pohjalta.

Leena Rossi on filosofian tohtori, tietokirjailija ja vapaa tutkija. Hän on paneutunut erityisesti muistitiedon käyttöön historiallisen tutkimuksen lähteenä. Hänen kiinnostuksensa menneisyyteen ulottuu arkielämästä koulutukseen, yhdistyksiin, siirtokarjalaisiin ja muistitietotutkimuksen metodologiaan. Hän myös arvostelee tietokirjoja.

Lämpimästi tervetuloa!

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top