Uutuusteos avaa tuoreita näköaloja sota-ajan turkulaisten arkeen – julkistamistilaisuus 1.10.2014

thark64Elämää sotavuosien Turussa 1939–1945 nostaa esiin sota-ajan vähemmän tunnetun puolen eli tavallisten ihmisten elämän ja arjen kotirintamalla. Laajaan alkuperäisaineistoon tukeutuen teoksen artikkelit luotaavat turkulaisten kokemuksia toisessa maailmansodassa. Kirjan teemoihin kuuluvat muun muassa kaupungin pommitukset, kotirintaman maanpuolustustyö, sotasensuuri ja propaganda, turkulaisten suhteet kaupungissa oleskelleisiin saksalaisiin ja neuvostoliittolaisiin, turkulaisten vasemmistolaisten kohtalot, lasten ja nuorten koulunkäynti, turkulaisperheiden toimeentulo ja avustustoiminta sekä teollisuuden rooli sota-aikana ja kaupunkilaisten ponnistukset työelämässä.

Teoksen keskeisenä ajatuksena on luoda laaja näköala sota-aikaan ymmärtäen sota koko yhteiskuntaa ja sen jäseniä syvästi koskettaneena ilmiönä. Teos sisältää runsaasti aiemmin julkaisematonta kuvamateriaalia yksityisistä ja julkisista kokoelmista. Teoksen ovat toimittaneet dosentti Pertti Grönholm, FT Pirkko Kanervo, VTM Olli Kleemola ja FM Antti Nyqvist. Heidän lisäkseen teoksen laajaan kirjoittajajoukkoon kuuluu tunnettuja Turun ja Suomen historian ammattitutkijoita ja asiantuntijoita. Teos perustuu osittain vuosina 2009 ja 2010 järjestettyihin ja suuren suosion saavuttaneisiin Turun Historiallisen Yhdistyksen järjestämiin luentosarjoihin sota-ajan arjesta Turussa.

Elämää sotavuosien Turussa 1939–1945
Toim. Pertti Grönholm, Pirkko Kanervo, Olli Kleemola ja Antti Nyqvist
Turun Historiallinen Arkisto 64
Turun Historiallinen Yhdistys 280 sivua
ISBN 978-952-7045-01-5

Kirjan julkistamistilaisuus

Keskiviikkona 1.10.2014, klo 14.15-
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos Janus-salin aula, Sirkkalan kampus, Kaivokatu 12, Turun yliopisto

Tilaisuuden avaa Turun Historiallisen Yhdistyksen julkaisuvastaava dosentti Pertti Grönholm. Kirjasta kertovat teoksen toimittajat ja kirjoittajat. Tarjolla on myös kuohuvaa juomaa ja pientä purtavaa.

Tervetuloa!

toivottaa THY:n julkaisutoimikunta

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top