Yhdistyksen mennyttä ja tulevaa ohjelmaa

Syksy on taas alkanut kiinnostavissa merkeissä niin jäsenistölle kuin hallitukselle. Keväällä kuunneltiin kevätkokouksessa Tieto-Finlandia-palkitun Ville Kivimäen hyvin mielenkiintoinen, uutta sotahistoriaa edustava esitelmä murtuneista mielistä sodan aikana, kevätretki suuntautui Hankoon, joka oli maineensa mukaisesti aurinkoinen ja opaskin hyvin eloisa – etenkin turkulaisella mittapuulla tarkasteltuna. Ulkomaan-ekskursionkin osanottajat, noin 20, ehtivät jo palata Liettuasta, kokemuksensa mukaan myös hyvin onnistuneelta retkeltä.

Syksyn osalta ohjelma on tavallaan perinteinen ja samalla myös perinteisen vilkas. Johtoporras on menossa vaihtoon: hallitus alkaa jo valmistautua vahdinvaihtoon seuraavassa syyskokouksessa, jonka päivämäärää ei ole vielä sovittu. Elämää sotavuosien Turussa –kirja, johon on panostettu voimakkaasti, on valmistumassa. Teos kertoo erityisesti sota-ajan turkulaisesta yhteiskunnasta ja arjesta, eli se avaa uusia näkökulmia jo hyvinkin läpitutkituksi oletettuun aiheeseen. Historia Nyt –esitelmät alkavat taas 30.9. pääkirjastolla, kuten aiemminkin kello 18-19. Esitelmien teemoista kannattaa seurata jäsenistön sähköpostilistaa sekä yhdistyksen kotisivuja. Ilmoituksia löytyy myös pääkirjastosta, Agricolasta ja Turun Sanomista. Avaan edellä mainittuna päivämääränä esitelmäkerrat omalla esitelmälläni Tiedettä ja politiikkaa. Piirteitä kansallissosialistisen Saksan ja Suomen tiedepiirien suhteista 1930-luvulla.

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top