Historia nyt: Tiedettä ja politiikkaa. Piirteitä kansallissosialistisen Saksan ja Suomen tiedepiirien suhteista 1930-luvulla, 30.9.

Historia nyt!
Tiistaina 30.9.2014 klo 18:00 – 19:00
Studio, Turun Kaupunginkirjasto, Pääkirjasto, Linnankatu 2, Turku

Turun Historiallisen Yhdistyksen puheenjohtaja, dosentti Vesa Vares (Turun yliopisto) esitelmöi aiheesta:

Tiedettä ja politiikkaa. Piirteitä kansallissosialistisen Saksan ja Suomen tiedepiirien suhteista 1930-luvulla

Esitelmässä tarkastellaan erityisesti saksalaisten tiedemiespiirien kokemuksia osakseen tulleesta kohtelusta 1930-luvun Suomessa sekä siitä, mitä mieltä kollegat olivat Saksan poliittisesta asemasta ja kansallissosialistisesta järjestelmästä. 1930-luvulla on ”saksalaismielinen” maine; missä määrin tämä vastaa todellisuutta? Mihin mahdolliset positiiviset tai negatiiviset näkemykset Saksasta perustuivat – historiallisiin kokemuksiin, oman alan kysymyksiin, henkilösuhteisiin, poliittiseen ideologiaan? Esitelmässä tarkastellaan runsaan poleemisen keskustelun kohteena ollutta teemaa aiemmin kartoittamattomasta näkökulmasta.
Tervetuloa!

Mika Suonpää
Sihteeri, Turun Historiallinen Yhdistys

Tiedoksi opiskelijoille:
Poliittisen historian ja Suomen historian opiskelijat saavat luentopassimerkinnän osallistumalla esitelmiin. Yleisen historian ja kulttuurihistorian opiskelijat voivat neuvotella luentopassimerkinnöistä oppiaineiden henkilökunnan kanssa.

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top