Pohjoinen reformaatio

Toim. Meri Heinonen ja Marika Räsänen
Turun Historiallinen Arkisto 68
ISBN 978-952-7045-04-6
Hinta 8 € (+ toimituskulut)

Pohjoinen reformaatio -teos tarkastelee reformaation leviämistä ja vaikutusta Ruotsin valtakunnan itäisessä osassa eli nykyisen Suomen alueella. Kirja keskittyy reformaatioon kulttuurisena ilmiönä, uskonnollisena murroksena, jonka vaikutus on nähtävillä yhteiskunnan eri osa-alueilla.

Reformaatiota lähestytään pitkällä aikavälillä vasten keskiaikaista taustaa ja 1600-luvun puhdasoppisuutta tuoden esiin niin jatkumoita kuin muutoksia. Reformaation myötä kuninkaasta tuli Ruotsin valtakunnassa kirkon pää, ymmärrys ihmisen ja Jumalan suhteesta ja sielujen pelastuksesta muuttui, papisto sai mennä naimisiin ja perustaa perheen ja suomen kielestä tuli kirjakieli. Pohjoinen reformaatio -teos vastaa kysymyksiin siitä, miten nämä muutokset näkyivät Suomen alueella ja ihmisten arjessa.

Kirjan kirjoittajina on suuri joukko historian-, arkeologian- ja taidehistorian tutkijoita ja teoksen päättää arkkipiispa Kari Mäkisen kirjoittama Reformaation pitkä kesto suomalaisessa kulttuurissa. Se tarkastelee reformaation merkitystä paitsi oman aikansa, myös meidän aikamme näkökulmasta.

Teos on kustannettu yhdessä Turun yliopiston Turku Centre for Medieval and Early Modern Studies (TUCEMEMS) tutkmuskeskuksen kanssa.

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top