Yhdistysterveisiä

Tervehdys ”uudelta hallinnolta”! Turun Historiallisen Yhdistyksen vetovastuun otti nyt kulttuurihistorian ansiokkaan kauden jälkeen poliittinen historia. Puheenjohtajana toimii dosentti, yliopistolehtori Vesa Vares ja sihteerinä Ph.D. Mika Suonpää. Toiminta on lähtenyt liikkeelle käytäntöjä opetellessa ja vanhojen toiminta- mutta tuoreiden toteutustapojen mukaisesti. Kevätkokouksen esitelmänpitäjäksi (26.3.2013) on tavan mukaan hankittu valtakunnallista huomiota herättänyt teema ja tutkija – tällä kertaa Teemu Keskisarja, joka puhuu kirjastaan ”Raaka tie Raatteeseen”. ”Historia nyt”-sarja on jo pyörinyt Kaupunginkirjaston tiloissa ja jatkuu keväällä. Aina vireä matkatoimikunta on organisoinut syysmatkan Puolaan, mitä on voinut seurata jäsentiedotteista ja kotisivuilta. Kevään kotimaan matkasta tiedotetaan piakkoin tarkemmin.

Uutena puheenjohtajana voin todeta palanneeni juurilleni, sillä osa vanhemmista jäsenistä voi vielä muistaa allekirjoittaneen yhdistyksen vuosien 1994–1998 sihteerinä Timo Soikkasen ja Auvo Kostiaisen puheenjohtajakausilta. Ainakin vaikuttaa siltä, että yhdistyksen organisaatiot, joita silloin ei oikeastaan ollut kuin hallitus, ovat kovasti kehittyneet ja aktivoituneet. Aktiivinen yhdistys on paljon aiempaa laajemmilla harteilla, mikä helpottaa toimintaa uutena puheenjohtajana, ja antaa mahdollisuudet laajempaan tarjontaan jäsenistölle. Yhdistys täyttää tänä vuonna 90 vuotta, joten suunnitelmia merkkivuoden muistamisesta kehitellään.

Hyvää kevään jatkoa kaikille (jos se kevät nyt sieltä joskus tulisikin)!
Vesa Vares, puheenjohtaja

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top