Historia nyt! Propagandasta nation brandingiin – Suomen ulkosuhteiden ja maakuvan rakentamisen historiaa

Turun Historiallisen Yhdistyksen ja Turun kaupungin pääkirjaston yhteistyössä järjestämä Historia nyt! -sarja jatkuu syksyllä 2015. Jälleen historiaa tarkastellaan monimuotoisesti kiinnostavista teemoista.

Keskiviikkona 2.12. FT Louis Clerc ja VTM Virpi Kivioja Turun yliopiston poliittisen historian oppiaineesta esitelmöivät Suomi-kuvan vaiheista aina itsenäisyydestä nykypäivään.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan esitelmää Turun kaupunginkirjaston Studioon klo 18-19!

juliste_matkailu_lappi_rovaniemi-357x600
“Vieraile Lapissa ja sen pääkaupungissa Rovaniemellä”: mainosjulisteen piirtänyt 1950-luvulla Toivo Fahlenius.

Louis Clerc ja Virpi Kivioja: Propagandasta nation brandingiin – Suomen ulkosuhteiden ja maakuvan rakentamisen historiaa

Suomi-kuvan peruskivi laskettiin eurooppalaisissa maailmannäyttelyissä 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa. Suurruhtinaskunta-aikana alkanut Suomen ja suomalaisuuden mielikuvan rakentaminen on jatkunut koko itsenäisyyden ajan. Esitelmässä pohditaan, miten ulkoista ja sisäistä Suomi-kuvaa on rakennettu eri aikoina aina itsenäisyydestä nykypäivään.

Louis Clerc  on filosofian tohtori ja toimii yliopistonlehtorina Turun yliopiston poliittisen historian oppiaineessa. Clerc on julkaissut useita kirjoja ja artikkeleita tutkimusintressialueiltaan julkisuusdiplomatiasta, kansainvälisten suhteiden historiasta, Ranskan ja Suomen ulkopolitiikasta, ranskalais-pohjoismaisista suhteista ja Euroopan integraatiosta.

Virpi Kivioja on valtiotieteiden maisteri, tietokirjailija ja vapaa tutkija. Hänen kiinnostuksenkohteitaan ovat suomalaiset ja saksalaiset oppikirjat, kansalliset stereotypiat ja uusi sotahistoria.

 

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top