Historia nyt! Tiina Lintunen: Työläisnainen kaartin palveluksessa 2.3.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan Turun Historiallisen Yhdistyksen ja Turun kaupungin pääkirjaston yhteistyössä järjestämää Historia nyt! -sarjaa kirjaston Studioon klo 18-19!

Seuraavaksi keskiviikkona 2.3. vuorossa

tiina_lintunen

Tiina Lintunen: Työläisnainen kaartin palveluksessa

Suomen sisällissotaan osallistuneiden naisten kuvaa ovat pitkään hallinneet aseelliset naiset, jotka nousivat esiin aikansa silmiinpistävänä ilmiönä. Sotaan osallistui kuitenkin heidän lisäkseen tuhansia naisia rintaman molemmin puolin toimien erilaisissa huoltotehtävissä. Esitelmässä valotetaan niiden naisten historiaa, jotka toimivat punakaartissa sairaanhoitajina, keittäjinä ja ompelijoina. Samalla pohditaan, millainen oli heidän tiensä punakaartiin ja mihin uudet polut johtivat sodan päättymisen jälkeen.

Tiina Lintunen on valtiotieteiden tohtori ja toimii yliopisto-opettajana Turun yliopiston poliittisen historian oppiaineessa. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat uusi sotahistoria, Suomen sisällissota, propaganda ja toinen maailmansota.

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top