Turku goes POP Kansalaistilassa

TURUN HISTORIALLINEN YHDISTYS ESITTÄÄ TURKU GOES POP

Näiden ruisrockaajien tanssi oli omistettu auringolle, joka sekin sentään kävi välillä vilkaisemassa 10 000:n popparin juhlaa. Kolea – aamulla vain 11-asteinen – ilma sävytti kuitenkin tämänvuotista Ruisrockia Kansanpuistossa.


Paikka: Kauppakeskus Forum, Turku
Aika: 8.3. 2017 klo 17.00 – 18.30
Järjestäjä: Turun Historiallinen Yhdistys ja Turun museokeskus

Turun Historiallinen Yhdistys järjestää Turun museokeskuksen Kansalaistilassa (Kauppakeskus Forum) Turku Goes Pop -yleisötilaisuuden turkulaisen pop- ja rockmusiikin historiasta.

Tilaisuudessa on mukana joukko syksyllä 2017 ilmestyvän Turku Pop – Turkulaisen populaarimusiikin villit vuosikymmenet (työnimi) kirjan tekijöitä ja Turun Historiallisen Yhdistyksen edustajia, jotka kertovat lyhyesti kirjahankkeesta, minkä jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja.

Jos yleisön edustajat kokevat, että heillä on hallussaan teoksen kannalta mahdollisesti mielenkiintoista kuvallista, esineellistä, tekstuaalista tai ääni- ja videoaineistoa, joka liittyy olennaisesti turkulaisen populaarimusiikin historiaan, he voivat tuoda sitä tähän tilaisuuteen. Kirjan tekijät tutustuvat mielellään aineistoon jo tilaisuudessa, mutta tutustuminen voidaan sopia myöhemmäksikin ajankohdaksi. tekijöitä kiinostavaa aineistoa ovat mm. julisteet, pienlehdet, flyerit, konsertti-ilmoitukset, valokuvat, filmit, musiikkiäänitteet ja fanituotteet. Samoin otamme tilaisuudessa vastaan haastatteluehdotuksia ja muistitietotarjouksia.

Eli pyydämme turkulaisia heittäytymään hetkeksi myös henkilökohtaisiin muistikuviin ja kokemuksiin musiikista, sen tekemisestä ja käyttämisestä, musiikkitapahtumista sekä musiikin henkilökohtaisista merkityksistä.

Turku Pop -teoksen toimittavat dosentti Pertti Grönholm ja FT Kimi Kärki Turun yliopistosta. Kirjoittajina on parikymmenpäinen joukko turkulaisen populaarimusiikin historian ja nykyisyyden asiantuntijoita, niin toimittajia, tutkijoita kuin muitakin alan toimijoita. Kirjan artikkelit muodostavat laajan kokonaiskuvan turkulaisen populaarimusiikin ja sen ympärille syntyneiden alakulttuurien vaiheista 1970-luvun alusta – ensimmäisestä Ruisrock-festivaalista – nykypäivään asti.

Turku Pop -teokseen liittyvä, kaikille turkulaisen pop- ja rockmusiikin historista kiinnostuneille keskustelijoille avoin Facebook-ryhmä on osoitteessa:
https://www.facebook.com/groups/288632481524128/?fref=ts

Yhteystiedot
Pertti Grönholm, dosentti, E-mail: pergro(at)utu.fi
Kimi Kärki, FT, E-mail: kierka(at)utu.fi
Turun Historiallinen Yhdistys, WWW: http://www.thy.fi/, E-mail: info(at)thy.fi

Kuvateksti: Festivaalihuumaa vuonna 1971: rockia, rauhaa, rakkautta ja aurinkoa Ruisrockissa (Turun Sanomien arkisto).

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top