Uudet Turku -kirjanmerkit ohjaavat yhdistyksen toiminnan pariin

Turun Historiallinen Yhdistyksen teettämät kirjamerkit saapuivat painosta viikko sitten. Niiden tarkoituksena on ohjata kiinnostuneita toimintamme pariin, mutta myös samalla kuvata Turun erilaisia historioita. Kirjanmerkkejä on jaossa kaikissa tapahtumissa, joissa olemme mukana eli seuraavaksi Turun kansainvälisillä kirjamessuilla 2.-4.10. ja tämän jälkeen Historia nyt! -luennolla Turun kaupunginkirjastossa 7.10.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

 

kaskenkatu

Valokuvaaja Gustav Arvidsonin huimaan pudotukseen alas Kaskenmäkeä ohjaava kuva 1910-luvulta osoittaa, että ainakin tämä osa Turkua on säilynyt hyvinkin ennallaan. (Kuva: Turun museokeskus)

 

 

 

 

 

kuuvuori

Tuntemattoman valokuvaajan Kuuvuori-maisema vuodelta 1978 kuvaa uuden ja vanhan rakennuskannan sekä elämäntavan kohtaamista. Pieni keltainen kalliolle kasvanut talo tarkkailee ympäristöään näköalapaikalta.

 

 

 

 

 

raitiovaunuSympaattiset keltaiset raitiovaunut poistuivat Turun katukuvasta jo 1970-luvun alussa. Mikko Alamerin ottamaan valokuvaan on tallentunut raitiovaunua odottava pariskunta postitalon edessä sijaitsevalla pysäkillä Eerikinkadulla. Numero 2 kulki Korppolaismäeltä Nummenmäelle.

 

 

 

 

 

ylioppilaatVauhdin hurmaa ja ruusuja! Tuntematon valokuvaaja on ikuistanut iloista ylioppilasajelua Turun kauppatorilla 1900-luvun alkupuolella. (Kuva: Turun yliopiston arkisto)

 

 

 

 

 

rockRuisrock on edelleen Turun näkyvimpiä ja suurimpia tapahtumia. Hauska rock-tuuletus on taltioitunut tuntematon kuvaajan kuvaan vuodelta 1974. (Kuva: Turun Sanomien arkisto)

 

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top