Syysmatka Viron Valgamaalle ja Latvian Latgalliaan 11.-15.9.2019

Turun Historiallisen Yhdistyksen syysmatka Valgamaalle ja Latgalliaan 11.-15.9.2019

Yhdistyksen syysmatka 2019 suuntautuu Viron Valgamaalle ja Latvian Latgalliaan. Latvian itäinen osa Latgallia on useimmille varsin tuntematon. Samalla tulevat tutuiksi myös Viron Valgamaan keskeiset kohteet Otepää, Pühajärve, Sangaste ja Valga.

Matkareitti

Turku – Helsinki – Tallinna – Tartto – Otepää – Pühajärve – Sangaste – Valga / Valka – Smiltene – Gulbene – Rēzekne – Väinänlinna – Jēkabpils –  Koknese – Lielvarde – Riika – Pärnu – Tallinna – Turku

 

Matkaohjelma

Ke 11.9.

Lähtö klo 16.00 Historicum, Kaivokatu 12, Turku. Ajo Helsinkiin. Laivamatka Tallinnaan Tallink Shuttlella 19.30 – 21.30. Majoittuminen hotelli Europa Hestiaan Tallinnassa.

To 12.9.

Aamiainen hotellissa. Ajo Tarttoon, jossa pidämme kahvitauon. Ajo Otepäälle, Viron talvipääkaupunkiin ja Viron lipun kotikaupunkiin, johon tutustumme opastetusti. Lounastamme Pühajärven kylpylähotellin (Pühajärve Spa Hotell) ravintolassa kolmen kilometrin päässä Otepäältä. Ajo Berg-suvun aikanaan omistamaan tudortyyliseen Sangasten kartanoon, johon tutustumme kiertokäynnillä. Ajo rajakaupunki Valga / Valkan kautta Latviaan. Valkassa mukaan nousee Latvian oppaamme. Ajo Smiltenen kautta Gulbeneen, jossa pidämme kahvitauon ja tutustumme kaupunkiin opastetusti. Ajo Rēzekneen, jossa majoittuminen Kolonna Hotel Rēzekneen. Yhteinen illallinen hotellin ravintola Rozalijassa.

Pe 13.9.

Aamiainen hotellissa. Kiertokäynti Rēzeknessä oppaan johdolla. Tutustuminen Latgalen kulttuurihistorialliseen museoon (Latgales Kūlturvēstures Muzejs), jota kierretään englanninkielisen oppaan johdolla. Ajo Väinänlinnaan eli Daugavpilsiin. Lounastamme ja kierrämme opastetusti Väinänlinnassa. Lisämaksusta on mahdollista tutustua myös Mark Rothkon taidekeskukseen, jossa on nähtävillä aitoja Rothkon töitä sekä kiintoisaa nykytaidetta. Vaihtoehtoisesti mahdollisuus on tutustua Daugavpilsin paikallishistorialliseen museoon. Majoitumme hotelli Latgolaan aivan kaupungin keskustassa. Ilta on vapaa Väinänlinnassa.

La 14.9.

Aamiainen hotellissa. Aamulla on hieman omaa tutustumisaikaa Väinänlinnassa. Ajo Väinäjoen vartta kohti Riikaa. Lounas Jēkabpilsissa ja lyhyt tutustuminen kaupun-kiin. Tutustuminen Koknesessa Latvian 100-vuotisjuhlan muistoksi rakennettuun Kohtaloiden saareen eli Likteņdarzsiin. Ajo Lielvardeen, jossa vierailemme Latvian kansalliseepoksen Lācplēsiksen kokoojan Andrejs Pumpursin museossa. Kahvitauko Lielvardessa. Ajo Riikaan ja majoittuminen hotelli Radisson Blu Daugavaan. Ilta on vapaa Riiassa.

Su 15.9.

Aamiainen hotellissa. Ajo Pärnun kautta Tallinnaan. Kahvi- ja ostostauko Latvian ja Viron rajalla Ainazissa ja / tai Iklassa. Lounastamme Pärnussa hotelli Victorian ravintolassa ja jaloittelemme hetken syksyisessä kylpyläkaupungissa. Ajo Tallinnaan. Laivamatka Helsinkiin Tallink Shuttlella 19.30 – 21.30. Ajo Turkuun, jonne arvioitu saapumisaika on 23.45.

 

Matkan hinta sisältää

  • linja-autokuljetukset Vainion liikenteen turistibussilla
  • laivaliput Tallink Shuttlella Helsingistä Tallinnaan ja takaisin kansipaikoin
  • hotelliyöpymiset aamiaisineen kahden hengen huoneissa Tallinnassa hotelli Europa Hestiassa, Rēzeknessä Kolonna Hotel Rēzeknessä, Daugavpilsissä hotelli Park Latgolassa ja Riiassa hotelli Radisson Blu Daugavassa
  • lounaat Pühajärve Spa Hotellissa Otepäällä, Daugavpilsissa, Jēkabpilsissa ja Pärnussa Victoria Hotellissa
  • illallinen ravintola Rozalijassa Kolonna Hotel Rēzeknessä
  • sisäänpääsyt Sangasten kartanoon, Latgalen kulttuurihistorialliseen museoon Rēzeknessä ja Andrejs Pumpursin museoon Lielvardessa opastuksineen
  • oppaiden palvelut
  • matkalaisten pitämiä tietoiskuja matkakohteisiin liittyvistä aihepiireistä

Lisähintaan

  • yhden hengen huone
  • sisäänpääsy Mark Rothkon taidekeskukseen tai Daugavpilsin paikallishistorialliseen museoon Väinänlinnassa (maksut hoidetaan itse paikan päällä)

 

Hinta ja maksaminen

Matkan hinta on 487 euroa henkilöltä. Yhden hengen huonelisä on 140 euroa. Nämä hinnat koskevat yhdistyksen jäseniä, jotka ovat maksaneet yhdistyksen jäsenmaksun vuodelta 2019. Ei-jäseniltä ja jäsenmaksua maksamattomilta lisähinta on 15 euroa. Matka maksetaan yhdessä erässä yhdistyksen tilille FI93 1652 3000 0060 42 viimeistään 1.8.2019. Lähetämme matkalle lähtijöille sähköpostitse tai postitse vielä laskun viitenumeroineen muistutukseksi.

Ilmoittautuminen

Matkalle ilmoittaudutaan Petri Kähköselle sähköpostitse: petri.kahkonen@turku.fi tai puhelimitse iltaisin: 040 – 522 8171 viimeistään 30.5. Ilmoittautuessasi ilmoita: 1) koko nimi, 2) syntymäaika, 3) osoite, 4) puhelinnumero, 5) sähköpostiosoite (jos on), 6) huoneseuratoive, 7) erityisruokavaliot ja ruoka-aineallergiat.

Vastuullinen matkanjärjestäjä

Vastuullinen matkanjärjestäjä on useilta matkoiltamme tuttu Abelita Travel and Events. Matkatoimiston yhteyshenkilö on Jerena Valtanen-Laine (jerena@abelita.fi), 045 – 2582 330, www.abelita.fi.

Matkan peruutus- ja maksuehdot

Matkavaraus on sitova. Yksittäiset peruutukset ovat mahdollisia siten, että 12. – 26.8. perutusta matkasta palautetaan 50 % matkan hinnasta. 27.8. jälkeen peruutetun matkan peruutuskulu on 100 %. Huom! Nimenvaihto onnistuu ilman lisäkuluja aina 4.9. asti.

Jokaisella matkalle lähtijällä on oltava voimassa oleva passi tai kuvallinen viranomaisen myöntämä matkustusasiakirja. Suosittelemme matkavakuutuksen hankkimista sairastapausten varalle.

 

Syysmatkaterveisin

THY:n matkatoimikunta

Petri Kähkönen                                                           Markku Liuskari
040 – 522 8171                                                            040 – 828 5272
petri.kahkonen@turku.fi                                          markku.liuskari@turku.fi

Jaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HUOM! Kirjojen ja julkaisujen tilaukset kannattaa lähettää osoitteeseen: info@thy.fi. Kommentit ovat julkisia joten niihin ei kannata sisällyttää osoitetietoja tai muita yhteystietoja.

Scroll to Top