Puheenjohtajan palsta


Kevään 2019 yhdistysterveisiä

Tervehdys kaikille jäsenille sekä muille yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneille! Syksyllä 2018 yhdistys sai uuden johtokunnan, jonka kokoonpano löytyy näiltä kotisivuilta. Turun Historiallisessa Yhdistyksessä on ollut tapana luotsata toimintaa vuorovedoin, mikä tarkoittaa puheenjohtajuuden ja sihteerin vaihtumista aina kahden vuoden välein. Puheenjohtajana toimii … Lue lisää »

Hyvää joulua ja onnellista vuotta 2017!

Hyvät THY:n jäsenet ja ystävät, Joulunaika on jälleen käsillä odotuksineen ja toiveineen. Vaikka elämme epävarmoja aikoja, on kulunut vuosi ollut Turun Historialliselle Yhdistykselle monella tapaa onnistunut. Olemme jäsenlehden lisäksi julkaisseet kaksi hienoa kirjaa: Digitaalinen humanismi ja historiantutkimus sekä Pohjoinen reformaatio.  … Lue lisää »

Rajallista paperia ja vapaita bittejä

Kirjojen myynti Suomessa ylsi usean vuoden laskun jälkeen hienoiseen nousuun vuonna 2015. Silti suomalaisten kiinnostus erityisesti tietokirjoja kohtaan on heikentynyt jo pitkään. Myös viime vuonna tietokirjojen myynnin lasku jatkui, vaikka esimerkiksi aikuisten väritys- ja letityskirjojen suosio sekä pari urheilijan elämäkertaa … Lue lisää »

Mennyt ja tuleva elävät meissä

Menneisyys ei koostu vain unohdetusta ja menetetystä, vaan myös siitä, mitä meillä on ympärillämme tässä ja nyt. Eikä tulevaisuuskaan ole meiltä aivan täysin pimennossa. Me ihmiset olemme sikäli kiinnostavia olioita, että me kykenemme mielessämme ja kulttuurissamme kurkottamaan yli horisontin, jota … Lue lisää »

Yhdistyksen mennyttä ja tulevaa ohjelmaa

Syksy on taas alkanut kiinnostavissa merkeissä niin jäsenistölle kuin hallitukselle. Keväällä kuunneltiin kevätkokouksessa Tieto-Finlandia-palkitun Ville Kivimäen hyvin mielenkiintoinen, uutta sotahistoriaa edustava esitelmä murtuneista mielistä sodan aikana, kevätretki suuntautui Hankoon, joka oli maineensa mukaisesti aurinkoinen ja opaskin hyvin eloisa – etenkin … Lue lisää »

Hallituksen uuden vuoden terveiset

Vuosi 2013 on nyt jäänyt Yhdistyksenkin osalta historiaan, ja saimme juhlia laajalla joukolla 90-vuotismerkkivuottamme Koulussa. Yhdistyksen ja opiskelijoiden voimin näyteltiin 20 vuoden tauon jälkeen Yhdistyksen perustaminen ja kuunneltiin professori Soikkasen muistelmia 1990-luvun puheenjohtajan kokemuksista. Syyskokouksessa kuunneltiin Markku Jokisipilän hyvin kiinnostava … Lue lisää »

Syksyn toiminta

Tervehdys kaikille! Yhdistyksen syystoiminta on ollut vilkasta, ja paljon kiinnostusta herättävää on nyt meneillään. Gdanskin ekskursio taisi olla toistaiseksi eniten osanottajia kerännyt ulkomaanmatka, ja lukuun ottamatta hotellin viimeisen illan diskon äänekkyyttä kaikki meni osanottajien osalta hyvin kiinnostavasti ja mukavasti (vaikkakin … Lue lisää »

Yhdistysterveisiä

Tervehdys ”uudelta hallinnolta”! Turun Historiallisen Yhdistyksen vetovastuun otti nyt kulttuurihistorian ansiokkaan kauden jälkeen poliittinen historia. Puheenjohtajana toimii dosentti, yliopistolehtori Vesa Vares ja sihteerinä Ph.D. Mika Suonpää. Toiminta on lähtenyt liikkeelle käytäntöjä opetellessa ja vanhojen toiminta- mutta tuoreiden toteutustapojen mukaisesti. Kevätkokouksen … Lue lisää »

Värikästä syksyn alkua!

Syyskausi on pyörähtämässä käyntiin. Yhdistyksen syysmatka Saarenmaalle ja Pärnuun onnistui loistavasti. Näimme ja koimme kolmessa päivässä valtavasti; saimme tutustua Saarenmaan luonnonhistoriaan, kaikenmoisiin maasta nostettuihin sotilastarpeisiin, neuvostoarkkitehtuuriin, Kuressaaren keskiaikaiseen piispanlinnaan ja kylpyläkaupungin tunnelmaan, Pärnun rantaan ja vaikka mihin. Valtavat kiitokset kuuluvat … Lue lisää »